IInspirace a Tipy na rodinnou zábavu
obrázek spokojené rodiny
MENU

veselé výlety, zábavná dovolená, rodinné hry a úžasné zážitky pro děti i rodiče

Přejít na obsah

Krampusové v Rakousku 2023 - super podívaná na průvod čertů, ďáblů a jiné pekelné havěti

rodinnazabava.cz
Vytvořil v Tip na aktivity pro rodiny s dětmi ·
Tags: KrampusKrampusáciprůvodKrampusůrakouskočertiKrampusovévRakouskuzájezdynaKrampusy

Každoročně si nenechají ujít nevšední podívanou na děsivé masky a chlupaté kostýmy rohatých pekelníků s ohněm, kouřem, kravskými zvony a velkou teatrálností, tisíce natěšených diváků včetně rodin s dětmi z Rakouska i zahraničí.
Pořadatelé každý rok tyto prastaré tradiční průvody Krampusů, zvané Krampuslafy, zpestřují o novinky a překvapení, což znamená, že průvod Krampusů, kde mezi sebou soutěží celé skupiny o nejlépe vyřezanou masku, vyrobený kostým a rovněž o celkový projev celé skupiny, není pokaždé stejný a vždy se mají návštěvníci / diváci na co těšit.



Všechny zúčastněné skupiny pekelníků z Alp, chtějí být co nejzajímavější a nejděsivější, a proto můžete v průvodu potkat nejen strašidelné Krampusy jako čerty, lucifery a ďábly v krásných kostýmech a maskách, z nichž jsou mnohé doslova starožitné rodinné poklady, neboť se dědí z pokolení na pokolení, ale i pekelné vozy, smrtky, lesní skřítky, různá strašidla a děsivé příšery. To vše v doprovodu kouřových a ohňových efektů, strašlivých skřeků, šustění proutěných košťat, rachotu řehtaček, kravských zvonů, řetězů a strašidelné hudby.

BYLI JSME TAKÉ U TOHO
I my redaktoři rodinné zábavy jsme přehlídku navštívili (byli jsme ve Schladmingu, Grazu a Retzu) a musíme potvrdit, že zažít tu dokonale satanskou atmosféru a vidět všechny ty nádherně odporné Krampusy a všemožné pekelné bytosti, je tak neuvěřitelně fantastické a mystické, že až husí kůže naskakuje a popsat se to nedá, to se zkrátka musí zažít.

Podívejte se na dvě krátká videa z Krampus Show



PŘIJĎTE SE TAKÉ PODÍVAT, STOJÍ TO ZA TO
Chcete být také součástí strašidelného, krásného, ohnivého a mystického Krampuslaufu a vidět naživo nádherné čerty, děsivé ďábly, krvelačné démony a sexy čertice, které se snaží držet na uzdě sv. Mikuláš, ale moc se mu to nedaří? Pak si pojeďte s rodinou na vlastní kůži zažít fantastickou atmosféru do Rakouska, kde se v čase Adventu od konce listopadu až do Vánoc (někde až do ledna) konají tradiční průvody opravdových čertů-Krampusů a jejich temných společníků, kteří procházejí zejména alpskými vesničkami a městy v oblasti Tyrolska a Salcburska, ale i v jiných regionech, aby vyhnali zlo a zlé lidi z tohoto světa.



Toužíte mít doma také strašidelnou masku Krampuse? Žádný problém. Na místě konání průvodu si můžete ve speciálním prodejním stánku vybrat svou nádhernou, ručně malovanou a ze dřeva vyřezanou masku s rohy z jelena, kozla, muflona, kamzíka, či berana. Viz obrázek.




SROVNÁNÍ S NAŠIMI ČERTY - NEBE A DUDY
Rozhodně se alpští Krampusové s našimi hodnými čerty, kteří nosí dětem spolu s andělem a sv. Mikulášem, bonbóny a jiné laskominy, srovnat nedají. Setkání s Krampusem je o dost děsivější. I když i naši čerti jsou někdy hodně strašidelní. Když si vzpomenu na své dětství, kdy u našich dveří zazvonil čert, kterému se protáčelo oko, tak mě to také pěkně vyděsilo a pamatuji si to dodnes :-)

VÝLET ZA KRAMPUSY ZÁJEZDEM NEBO VLASTNÍ DOPRAVOU
Mrkněte do nabídky zájezdů za Krampusy nebo pokud pojedete na průvod vlastní dopravou autem či autobusem, nahlédněte do nabídky ubytování v Rakousku a nabídky autobusových jízdenek FlixBus.


TIP:
Když už budete na návštěvě Rakouska, tak si můžete udělat hned dvě radosti naráz. Shlédnout průvod Krampusů a navštívit též adventní trhy se stánky plnými krásných vánočních dárků a rakouských dobrot, případně se porozhlédnout po zdejších obchodech a buticích, kde bývají v období adventu zajímavé slevy na oblečení, obuv i elektroniku.






Bez komentářů


Návrat na obsah